Popis
Až donedávna bolo Peru relatívne neznámou krajinou, pokiaľ ide o výrobu kávy. Zatiaľ čo susedné krajiny Kolumbia a Brazília sú už dlhé roky synonymom kávy, horské Andy sa v súvislosti s kávou spomínajú len zriedka.
V posledných rokoch však Peru získalo veľkú chválu od profesionálnych znalcov kávy a vývoj kvalitnej kávy je teraz jednou z národných značiek.
Niektoré zrná v tejto káve pochádzajú z oblasti známej ako Cajamarca, vzdialenej časti peruánskych Ánd, kde vysoké nadmorské výšky vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie úplne jedinečnej kávy. Kávové zrná pestované v takých vysokých nadmorských výškach sú známe ako obzvlášť sladké a aromatické, s nižšou kyslosťou ako fazuľa, ktorá rastie v nižších nadmorských výškach vďaka pomalšiemu dozrievaniu zŕn.
Zmes obsahuje aj kávové zrná z Hondurasu, pestované na horských svahoch vo výške viac ako 1300 metrov nad morom.
Jedná sa o plnohodnotnú kávu s jasnými tónmi kvetov a ovocia, vytvorená výlučne zo 100% zŕn Arabica. Ako je typické pre kávové zrná pestované vo vysokých nadmorských výškach, dostanete kávu s veľmi nízkou kyslosťou a horkosťou, vďaka čomu je veľmi pitná. Káva má jemné telo, takže si môžete vychutnať šálku po šálke.
Káva je certifikovaná ako ekologická a pestovaná podľa zásad Fairtrade. A čo viac, metóda prania bola použitá na spracovanie zŕn, metóda, ktorá zachováva všetku lahodnú kávovú aróma.
Vychutnajte si chuťový pocit typickej horskej kávy s ovocným celým telom, ktoré sa určite stane obľúbenou u väčšiny milovníkov kávy.
Zloženie
Pražená a mletá káva