Popis
S Supremo získate zmes espressa z talianskej Gimoky. To neznamená, že fazuľa sa môže použiť iba na espresso, ale namiesto toho odráža proces praženia, ktorým fazuľa prešla.
Talianska káva sa zvyčajne sústreďuje okolo Espressa, kde sa zrná pražia o niečo dlhšie a pri vyšších teplotách ako pri iných druhoch kávy. Výsledkom je káva s mierne spálenými a tmavšími tónmi, kde sú zreteľnejšie prírodné oleje z fazule.
V tejto zmesi dostanete kávu vytvorenú podľa talianskych tradícií praženia, čo znamená kávu, ktorá je z hľadiska sily na vyššom konci stupnice v porovnaní s tým, čo zvyčajne zažívate pri stredne praženom variante. Chuťové tóny sú mandľa, čokoláda a karamel a telo je jemné a krémové.
S mletými zrnami získate kávu, ktorá je vhodná nielen pre Espresso, ale ktorá sa dá použiť aj vo filtračných kávovaroch, francúzskych lisoch alebo na nalievanie.
Pre dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame fazuľu brúsiť tesne pred použitím.
Gimoka je taliansky výrobca kávy, ktorý môže sledovať svoju históriu až do začiatku 80. rokov. Od svojej základne v Andalo Valtellino v Lombardii patrí Gimoka medzi popredné talianske pražiarne kávy s exportom do viac ako 50 krajín.
Zloženie
Pražené kávové zrná